Noaks historia

NOAK Nyköping Oxelösunds Alpina Klubb

Föreningen startades från grunden i Oxelösund 21/10 1970, av ett 20-tal slalom intresserade.

Oxelösunds Alpina Klubb blev namnet och vinter verksamheten bedrevs i Isbergsbacken-Oxelösund. Efter ett antal snöfattiga vintrar var föreningen på väg att gå i ide, men nystartade, bytte backe och fick nytt namn 20/3 1979 samt att verksamheten flyttades till Ryssbergsbacken.

NOAK   Nyköping-Oxelösunds Alpina Klubb.

När intresset för Ingemar Stenmark och hans kompatanter i skidbackarna var som störst, så hade föreningen nära 400 medlemmar, varav närmare 150 st aktiva tränande barn och ungdomar i backen.

Då vi håller på med en sport som är väldigt väderkänslig, och vi har haft ett otal snöfattiga vintrar, så är dagens verksamhet liten jämfört med storhetstiden på 80-talet. Medlemsantalet under 90-talet har pendlat mellan 80-100st varav 20-30 aktiva skidsugna barn och ungdomar.

Men sista åren har vi varit på klar uppgång igen med många nya snösugna ungdomar och föräldrar som kommit med. En hel del av de nya föräldrarna har själva varit aktiva i NOAK under sina ungdomsår. Vårt medlemsantal är nu uppe i ca 350st.

Vill du bli bättre skidor eller snowboard?

Prova på att tävla? Umgås på snö, och ha allmänt skidkul i backarna så finns det givetvis plats för dig också.

VÄLKOMMEN !!

Uppdaterad: 2007-08-31 14:29
Skribent: Jan Bogne

Optimal Säkerhet
Rörmontage
Sörmlands Sparbank
Sörners optik

Gynna våra sponsorer så mycket det går utan dem så skulle vi inte kunna bedriva den verksamhet som vi gör !

Vill du också bli en sponsor och stötta vår ungdoms verksamhet?
Kontakta oss på
This is a mailto link och ta del av de erbjudanden och möjligheter som vi erbjuder våra sponsorer.

Postadress:
Nyköping-Oxelösund Alpina - Skidor